loading...
دنیای فیلم و سریال
admin بازدید : 399 چهارشنبه 20 خرداد 1394 نظرات (0)

تعریف کامل انفولانزا و سرما خوردگی


 

انفولانزا چیست؟

آنفولانزا یك بیماری ویروسی است كه بخش‌های بالایی مجراهای تنفسی را درگیر می‌كند. این بیماری به‌ناگاه رخ می‌دهد و نشانه‌هایی مانند تب، كوفتگی و درد در بدن، سر درد، خستگی، از دست دادن اشتها، سرفه‌ی خشك و گلوی دردناك یا خشك را بروز می‌دهد. انفولانزا با سرماخوردگی تفاوت دارد؛ به طور معمول نشانه‌های آنفولانزا شدید‌تر است و بیمار اغلب نسبت به سرماخوردگی زمان بیش‌تری از كار و مدرسه بازمی‌ماند.
بیش‌تر مردم بدون مشكل جدی از این بیماری رهایی می‌یابند، اما گاهی بیماری به عفونت باكتریایی، از جمله عفونت گوش، عفونت سینوس‌ها یا عفونت مجراهای تنفسی(برونشیت)، می‌انجامد. البته، با نگهداری مناسب از بیمار در خانه می‌توان از این عفونت‌ها پیش‌گیری كرد. در برخی بیماران ممكن است عفونت‌های دردسر سازتری مانند نومونیا به وجود بیاید. بیمارانی كه در خطر چنین عفونتی هستند و باید در بیمارستان بسری شوند، عبارت‌اند از: بچه‌های كم سن، بزرگسالان ۶۵ ساله یا بیش‌تر و كسانی كه ناراحتی‌های پزشكی جدی دارند.
● چه چیزی آنفولانزا را به وجود می‌آورد؟
ـ دو نوع ویروس آنفولانزا، A و B ، باعث آنفولانزا می‌شوند. به طور معمول نوع A عامل همه‌گیری سالانه‌ای است كه رخ می‌دهد. این ویروس‌ها پیوسته تغییر می‌كنند و زیرنوع‌ها یا سوش‌هایی را تولید می‌كنند كه با ویروس اولی تفاوت دارند اما برخی از ویژگی‌های آن را حفظ كرده‌اند. سوش‌های ویروس آنفولانزا كه باعث آنفولانزا می‌شوند ممكن است از سالی به سال دیگر تفاوت داشته باشد.
● نشانه‌های آنفولانزا چیست؟
ـ آنفولانزا با تب، سرفه، احساس سردی همراه با لرز، كوفتگی و درد در بدن، سر درد و خستگی همراه است. این نشانه‌ها به طور معمول ۳ تا ۴ روز ادامه دارند و پس از آن ممكن است بیمار برای یك هفته‌ی دیگر یا بیش‌تر، سرفه‌های خشك، آب‌ریزش بینی و گلودرد داشته باشد. دوره‌ی كمون(شكل‌گیری)، یعنی زمانی كه فرد در معرض ویروس آنفولانزا قرار می‌گیرد تا زمانی كه نشانه‌های بیماری را بروز می‌دهد، ۱ تا ۴ روز است.
اگرچه مردم اغلب واژه‌ی آنفولانزا را برای هر نوع بیماری به كار می‌برند كه نشانه‌هایی مانند آنفولانزا دارد( مانند سرماخوردگی معمولی یا ویروس معده)، آنفولانزا یك بیماری ویروسی مجزا با نشانه‌های ویژه‌ی خود است و به‌طور معمول در زمان‌های ویژه‌ای از سال، پایان پاییز و طی زمستان، رخ می‌دهد.
● آنفولانزا چگونه تشخیص داده می‌شود؟
ـ متخصصان بهداشت به طور معمول آنفولانزا را از روی نشانه‌های آن تشخیص می‌دهند، به‌ویژه اگر موردهای مشابه زیادی از بیماری در جامعه دیده شود و مركز بهداشت منطقه شیوع بیماری را تایید كرده باشد. به طور معمول به آزمون‌های مرسوم از افرادی كه نشانه‌های شاخص آنفولانزا را دارند، نیازی نیست. به‌ندرت، با آزمون نمونه‌ی خون یا مایع بینی یا گلو، ویروس آنفولانزا را شناسایی می‌كنند.
● آنفولانزا چگونه درمان می‌شود؟
ـ مراقبت و استراحت در خانه همه‌ی چیزی است كه برای تسكین نشانه‌های آنفولانزا نیاز هست. باوجود این، داروهای ضد ویروس برای كاهش مدت زمان بیماری و شدت نشانه‌ها نیز وجود دارد. این داروها به‌ویژه برای افراد مسن و كسانی كه خطر شدت گرفتن پیامدهای بیماری در آنان بالاست، مفید هستند. مصرف این داروها را طی دو روز پس از بروز نخستین نشانه‌ها باید آغاز كرد. مصرف این داروها به دستور پزشك نیاز دارد.
● درمان خانگی آنفولانزا چیست؟
ـ استراحت، استراحت و استراحت. برای كاهش تب و سر درد می‌توانید از استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده كنید. دكانجستانت‌ها می‌توانند آبریزش بینی را كاهش دهند و از فشار و درد بافت‌های باد كرده در صورت و پشت پرده‌ی صماخ گوش بكاهند. با نوشیدن مایع و ضد سرفه‌هایی كه به تجویز پزشك نیاز ندارند، می‌توانید از سرفه‌ها بكاهید. شستن دست و صورت و پاشویه، البته نه با آب بسیار سرد، نیز به كاهش تب كمك می‌كند.
● آیا ازآنفولانزا می‌توان پیش‌گیری كرد؟
ـ شما با واكسینه‌شدن سالانه علیه ویروس آنفولانزا می‌توانید از این بیماری پیش‌گیری كنید. این واكسن به بدن شما تزریق می شود و بهترین زمان برای این كار ماه مهر و آبان است. این واكسن را به كودكان بالا‌تر از ۶ ماه و هر فردی كه می‌خواهد به پیش‌گیری از این بیمار كمك كند، تزریق كرد. این واكسن برای افراد زیر سفارش می‌شود:
۱) همه‌ی كودكان۶ تا ۲۳ ماهه
۲) همه‌ی بزرگسالان بالاتر از ۵۰ سال
۳) بزرگسالان و كودكان ۲ ساله و بیش‌تر كه به ناراحتی‌های دیگری مانند آسم، بیماری قلبی، ناراحتی‌های تنفسی یا بیماری‌های دستگاه ایمنی دچار هستند
۴) زنانی كه طی فصل آنفولانزا باردار هستند
واكسنی دیگر نیز به بازار آمده است كه نوعی افشانه‌ی بینی است و برای كودكان سالم و بزرگسالان ۵ تا ۴۹ سال مناسب است. این واكسن به زنان باردار و كسانی كه بیماری‌ دستگاه ایمنی دارند، داده نمی‌شود.
● بیش‌تر بدانیم
همه‌گیری‌ گسترده‌ی آنفولانزا درپی تغییرهای شگرفی در ویروس آنفولانزا رخ می‌دهد. این همه‌گیری حدود هر ۱۰ سال رخ می‌دهد. وقتی تغییر شگرفی در ویروس رخ می‌دهد، افرادی كه به آنفولانزا مبتلا شده‌اند، با شدن بیش‌تری بیمار می‌شوند.
ویروس سرماخوردگی از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود. قطره‌های كوچكی از سرفه یا عطسه‌ی دیگران، چیزهایی مانند دستمال یا هوله كه به مایع بینی یا گلوی فرد بیمار آلوده شده باشد یا تماس با دست آلوده‌ی فرد مبتلا، می‌تواند شما را بیمار كند. از این رو، شستن دست‌ها، به‌ویژه طی زمستان، سفارش شده است.
افرادی كه به ویروس آنفولانزا آلوده شوند، ۱ روز پیش از این كه نشانه‌های بیماری بروز كند تا ۵ روز پس از بروز آن، می‌توانند دیگران را آلوده كنند. بنابراین، ممكن است شما زمانی كه هنوز نمی‌دانید به این بیماری دچار شده‌اید، آن را به دیگران انتقال دهید.
دور نگه‌داشتن دست‌ها از بینی، چشم‌ها و دهان نیز به پیش‌گیری از بیماری كمك می‌كند. احتمال این كه ویروس از این راه‌ها به بدن شما وارد شود، زیاد است.
ورزش منظم، غذای مناسب، سیگار نكشیدن به پیشگری از آنفولانزا كمك می‌كند.دود سیگار به پوشش مجراهای تنفسی و شش‌ها آسیب می‌رساند و آن‌ها را به ویروس‌ حساس می‌كند.
آنفولانزا به طور معمول طی ۵ تا ۷ روز فروكش می‌كند. البته، خستگی آن ممكن است ادامه داشته باشد. گاهی ممكن است به عفونت‌های باكتریایی نیز دچار شوید كه در این صورت باید بی‌درنگ به پزشك مراجعه كنید. عفونت گوش، مجراهای تنفسی و سینوس‌ها از نشانه‌های عفونت باكتریایی است.
شما به مصرف آنتی‌بیوتیك نمی‌توانید از این بیماری پیش‌گیری یا آن را درمان كنید. آنتی‌بیوتیك‌ها برای مبارزه با باكتری‌ها مناسب هستند و روی ویروس‌ها اثری ندارند. البته، آنتی‌بیوتیك‌ها باید همواره با نظر پزشك مصرف شوند.
مصرف فراوان ویتامین‌ها، مواد معدنی، مانند قرص‌های ویتامین سی و روی یا داروهای گیاهی به درمان یا پیشگیری از آنفولانزا كمك نمی‌كنند و بهتر است به رژیم غذایی سالم توجه بیش‌تری داشته باشیم.
 

تفاوت انفلانزا با سرماخوردگی

 

سرماخوردگی و آنفولانزا دو بیماری شایع این روزها هستند، با نمونه های یکسان. چگونه این دو را از هم تشخیص دهیم؟ صبح با عطسه و سرفه از خواب بلند می شوید. احساس درد می کنید، بدن تان داغ است و تب دارید. نمی توانید ماهیچه هایتان را حرکت دهید. خب، آیا سرما خورده اید یا آنفولانزا گرفته اید؟ صبر کنید ببینم! اصلا می دانستید این دو تا با هم فرق می کنند؟!

واقعیت این است که سرماخوردگی بیماری تنفسی خفیفی نسبت به آنفولانزا است. درحالی که سرماخوردگی باعث می شود چند روز را با بدحالی و کسالت سپری کنید، آنفولانزا می تواند برای چند روز تا چند هفته شما را کاملا از پا بیندازد. ضمن اینکه آنفولانزا حتی این قابلیت را دارد که به بیماری خطرناکی مثل سینه پهلو بینجامد و شما را روی تخت بیمارستان بیندازد.

اول؛ سرماخوردگی را بشناسیم

نشانه ها

سرماخوردگی معمولا با گلو درد شروع می شود که بیشتر وقت ها بعد از یکی، دو روز خوب می شود. آبریزش بینی و گرفتگی آن و بعد هم سرفه علائم بعدی هستند که ظهور می کنند. در بزرگسالان معمولا تب وجود ندارد، گرچه امکان یک تب خفیف و زودگذر هست. در ابتدای سرماخوردگی آبریزش بینی حالت آبکی دارد اما کم کم تیره تر و غلیظ تر می شود. خلط تیره در این حالت طبیعی است و به معنای عفونت شدید باکتریایی نیست.

دوره زمانی بیماری

سرماخوردگی معمولا یک هفته طول می کشد. در سه روز اول، شما ناقل بیماری هستید و می توانید دیگران را مبتلا کنید. بنابراین بهتر است خانه بمانید و استراحت کنید. اگر بعد از یک هفته بهبود نیافتید، احتمال ابتلای شما به عفونت باکتریایی هست که در این حالت پزشک آنتی بیوتیک تجویز می کند. همچنین در این وضعیت ممکن است شما به آلرژی یا سینوزیت مبتلا باشید. پس در صورتی که بعد از یک هفته نشانه ای از بهبود در شما نبود، حتما به پزشک مراجعه کنید.

دوم؛ وقتی از آنفولانزا حرف می زنیم، از چی حرف می زنیم

نشانه ها

نشانه های آنفولانزا معمولا شدیدتر از نشانه های سرماخوردگی هستند و به سرعت بروز می کنند. گلودرد، تب، سردرد، درد ماهیچه، خلط گرفتگی و سرفه از نشانه های این بیماری هستند. در نوع خوکی آنفولانزا تهوع و اسهال نیز وجود دارد.

دوره زمانی درمان

بیشتر وقت ها آنفولانزا بین دو تا پنج روز رو به بهبود می رود اما حالت ضعف و بی حالی بیشتر از یک هفته باقی می ماند. نوع پیچیده آنفولانزا سینه پهلوست که در جوانان، کهنسالان و کسانی که از بیماری های شش و قلب رنج می برند شایع تر است. اگر متوجه تنگی نفس شدید یا تب تان بیش از یکی، دو روز طول کشید، وقت ملاقات با دکتر متخصص است.

نحوه انتقال

ویروس آنفولانزا مانند ویروس سرماخوردگی از طریق اعضای مخاطی بدن مانند بینی، چشم و دهان وارد بدن می شود. هر وقت دستتان را به یکی از اعضا می زنید ممکن است خودتان را آلوده کنید. به همین خاطر است با شستن مرتب دست ها آنها را از آلودگی دور نگه دارید.

آدم برای یک سرماخوردگی ساده که دکتر نمی رود؛ می رود؟

اگر فکر می کنید در سرماخوردگی و آنفولانزا نیازی به مراجعه به پزشک نیست و با چند قرص و شربت خوب می شوید، سخت در اشتباهید. درست است که استراحت کردن، خوردن شیر و سوپ گرم و مراقبت از خود در تسریع روند بهبود بی تاثیر نیست اما نمی شود گفت کافی است. به ویژه در موراد زیر حتما باید به پزشک مراجعه کنید:

۱/ تب مداوم

این نشانه ممکن است ناشی از وجود عفونت در بدن باشد که به درمان جدی نیاز دارد.

۲/ بلع دردناک

اگرچه درد گلو در سرماخوردگی و آنفولانزا طبیعی است اما اگر دردتان بهبود نیافت و به ویژه موقع قورت دادن غذا همچنان مشکل داشتید، ممکن است دچار عفونت گلو و گلودرد میکروبی باشید.

۳/ سرفه مداوم

اگر سرفه هایتان بعد از دو، سه هفته قطع نشد، ممکن است دچار برونشیت شده باشید که برای درمان به مصرف آنتی بیوتیک نیاز دارد. همچنین سینوزیت یا آبریزش از عقب بینی نیز می توانند منجر به سرفه شوند. البته آسم هم همین نشانه را دارد. پس هوشیار باشید که سرفه طولانی مدت را نمی توان نادیده گرفت.

۴/ خلط مداوم و سردرد

وقتی سرماخوردگی یا آب ریزش ناشی از آلرژی خوب می شوند، ممکن است عفونت شان را در سینوس ها باقی بگذارند. اگر اطراف چشم ها و صورتتان احساس درد می کنید، بعید نیست دچار عفونت سینوسی باشید و احتیاج به مصرف آنتی بیوتیک دارید.

 

 

 

 

منبعpersianteb

 

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نویسندگان
    آمار سایت
  • کل مطالب : 2950
  • کل نظرات : 558
  • افراد آنلاین : 16
  • تعداد اعضا : 397
  • آی پی امروز : 342
  • آی پی دیروز : 153
  • بازدید امروز : 1,003
  • باردید دیروز : 435
  • گوگل امروز : 14
  • گوگل دیروز : 4
  • بازدید هفته : 2,919
  • بازدید ماه : 13,763
  • بازدید سال : 127,971
  • بازدید کلی : 3,963,434
  • کدهای اختصاصی
    پرتال تفریحی خبری کُردپاتوق . چت روم کردپاتوق . فیلم موزیک مستند
    جدیدترین ها